ВИРОБНИЦТВО ТА ЗОВНІШНЯ ТОРГІВЛЯ ПРОДУКЦІЄЮ ТВАРИННИЦТВА В УМОВАЇ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - ВЛАСЕНКО , Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
Тваринницька галузь відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки держави. Тваринництво України має значний експортний потенціал. В статті проаналізовано динаміку кількості сільськогосподарських тварин та виробництва основних видів продукції тваринництва. Показано, що навіть з початком війни показники мають деякі коливання, проте не відмічається різкого падіння. Україні потрібно працювати над оновленням експортної стратегії, враховуючи нові можливості та виклики, що виникають через жорсткішу політику ЄС щодо української сільгосппродукції. Розглянуто перспективні напрямки розвитку аграрної галузі України, основними з яких є євроінтеграція, відкриття нових агроекспортних ринків та розвиток глибинної переробки для збільшення виробництва продукції з високою доданою вартістю.