АДМІНІСТРАТИВНА ВЗАЄМОДІЯ В АНТИКРИЗОВОМУ УПРАВЛІННІ ПЕРСОНАЛОМ ЯК КЛЮЧОВИЙ ФАКТОР АДАПТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - АТАМАНЮК , Руслан; МОХАММАД, Ар’ян (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено адміністративну взаємодію в системі антикризового управління персоналом як критичний чинник адаптивності сучасних підприємств в умовах високої невизначеності та турбулентності бізнес-середовища. Аналіз теоретичних підходів та практичних кейсів демонструє, що ефективна інтеграція адміністративної взаємодії та кризових HR-практик забезпечує узгодженість дій персоналу, збереження ключових компетенцій, підтримку психологічного клімату, стабільність продуктивності та підвищення здатності організації швидко реагувати на зміни зовнішнього середовища. В статті викладено методичні рекомендації щодо впровадження багатоканальних управлінських платформ, психологічної підтримки, адаптивного навчання та систем моніторингу ефективності персоналу, що мають практичне значення для менеджерів і власників підприємств. Результати дослідження можуть бути корисними для управлінців та власників підприємств, оскільки дозволяють підвищити швидкість прийняття рішень, знизити ризики втрати ключових компетенцій, зберегти продуктивність працівників та адаптивність організації у кризові періоди.