ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА З УРАХУВАННЯМ ЕКОСИСТЕМИ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ - ШАТІЛО , Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
В статті проаналізовано сутність, параметри, принципи організаційної структури підприємства. Зазначено, що вимогами до організаційної структури підприємства є прозорість, гнучкість, економічність, керованість, відображення цілей та задач діяльності суб’єкта підприємництва. Визначено, що структура управління повинна бути спрямована на найбільш раціональне виконання управлінських процесів, внаслідок чого буде здійснюватися забезпечення максимальної ефективності виробництва. Запропоновано авторський підхід до формування організаційної структури через призму екосистеми цифрової трансформації. Виявлено, що організаційна структура підприємства знаходить своє вираження у штатному розписі. Фактично вона забезпечує узгодженість окремих видів діяльності підприємства та зусиль підрозділів щодо виконання основних завдань і цілей підприємства. Проаналізовано складові та основні аспекти відображення штатного розпису у функціонуванні компанії.