УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ НА ЗАСАДАХ ІННОВАЦІЙНОСТІ І ЦИФРОВІЗАЦІЇ, ЯК ЧИННИК СТАЛОГО РОЗВИТКУ: СТРАТЕГІЗАЦІЯ, ПЛАНУВАННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ - БЕРДИЧЕВСЬКИЙ, Антон; БЄЛЯКОВА, Наталія; ГОНЧАР, Артем; ЧАЙКОВСЬКИЙ, Леонід (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
Досліджено роль цифрової трансформації як каталізатора сталого розвитку сучасних підприємств. Проаналізовано вплив інноваційних технологій (штучного інтелекту, великих даних, інтернету речей) на економічну ефективність, екологічну відповідальність та соціальну інклюзивність бізнес-структур. Наведено порівняльну статистику інвестицій у цифровізацію в Європейському Союзі та Україні. Визначено індикатори цифровізації та їх вплив на складові сталого розвитку бізнес-структур. Обґрунтовано, що інтеграція цифрових стратегій у цілі сталого розвитку та застосування системного підходу до впровадження ІТ-інструментів, який передбачає інтеграцію цифрових технологій у стратегію підприємства, розвиток компетентностей персоналу та забезпечення інформаційної безпеки є ключовою умовою конкурентоспроможності бізнес-структур в умовах глобальних викликів.