ІНТЕГРОВАНІСТЬ ІНВЕСТИЦІЙНОГО КЛІМАТУ – КЛЮЧОВИЙ ФАКТОР СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - КОЦКО, Тарас; АРТЕМЕНКО, Ліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Об’єктом дослідження у статті виступають проблеми формування інтегрованого інвестиційного клімату України в контексті створення передумов сталого розвитку. Особлива увага приділяється ролі інтегрованої системи компонентів інвестиційного клімату у забезпеченні інституційної ефективності економічної системи, формуванні стабільних і передбачуваних умов для інвестиційної діяльності та сприянні переорієнтації інвестиційних потоків на пріоритети сталого розвитку. Розкрито та охарактеризовано систему складових інтегрованого інвестиційного клімату, особливості їх взаємовпливу. Охарактеризовано ключову роль інституційної складової в інтегрованій системі інвестиційного клімату. Доведено, що структурна розгалуженість інтегрованої системи інвестиційного клімату, узгоджена взаємодія її складових – це дві визначальні особливості інвестиційного клімату, які формують потенціал сталого розвитку. Обґрунтовано необхідність інтеграції пріоритетів сталості в механізми економічної політики повоєнного розвитку економіки, як важливу умову формування якісно нової основи для поступу в напрямі сталого розвитку.