КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ БЕЗПЕКООРІЄНТОВАНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ - ЄПІФАНОВА, Ірина; ШЕВЧУК, Євгеній (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті узагальнено концептуальні основи безпекоорієнтованого управління підприємствами. Встановлено, що безпекоорієнтоване управління підприємством є системним підходом, що поєднує стратегічні пріоритети розвитку з інструментами оперативного реагування на ризики. Воно формує основу для побудови ефективної системи захисту економічних інтересів підприємства, забезпечуючи узгодженість між поточними діями менеджменту та довгостроковими цілями сталого розвитку. Систематизовано підходи до визначення сутності процесу безпекоорієнтованого управління підприємствами. Розглянуто складові процесу безпекоорієнтованого управління підприємствами.