УПРАЛІННЯ ЗМІНАМИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ КРИЗОВИХ ЯВИЩ - СМОЛІНСЬКА, Наталія; ЛІСКЕВИЧ, Софія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У сучасних умовах глобалізації та нестабільності економічного середовища підприємства стикаються з викликом забезпечення стійкого і ефективного розвитку в умовах кризових явищ. Кризові ситуації, такі як економічні збої, природні катастрофи, політичні нестабільності та глобальні пандемії, значно ускладнюють управління підприємствами. Однією з ключових проблем є потреба в ефективному управлінні змінами в умовах кризових ситуацій. Це вимагає швидкої реакції та адаптації підприємств до нових умов, що може охоплювати зміни у стратегіях виробництва, логістиці, фінансовому плануванні та інших аспектах. Недоцільне управління змінами може призвести до втрат конкурентоспроможності та загроз для сталого розвитку підприємства. Основна мета даного дослідження полягає у вивченні та розробці ефективних підходів до управління змінами в умовах кризових ситуацій з метою забезпечення сталого розвитку підприємства та збереження його конкурентоспроможності. Аналіз останніх досліджень підтверджує актуальність цієї теми та вказує на необхідність розробки практичних рекомендацій для успішної адаптації підприємств до змін в умовах кризи.