ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЦЕСІВ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ СПІВРОБІТНИКІВ В ІТ-КОМПАНІЯХ ЗА ДОПОМОГОЮ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - ГАРАФОНОВА, Ольга; КУЗІВ, Роман; КОСТЕЦЬКИЙ, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджується вплив штучного інтелекту (ШІ) на процеси навчання та розвитку співробітників в ІТ-компаніях. Зокрема, аналізуються можливості використання великих мовних моделей (LLM), таких як GPT-3.5 та GPT-4 Turbo, для створення персоналізованих навчальних маршрутів, перевірки знань за методом Фейнмана та оптимізації програмного коду. За допомогою експериментальних результатів показано, що впровадження ШІ може суттєво покращити якість технічного наставництва, зменшити витрати та підвищити ефективність програм навчання. Стаття також розглядає основні виклики, пов’язані з інтеграцією ШІ, включаючи якість даних та потребу в людській експертизі, а також пропонує рекомендації для успішної інтеграції ШІ в корпоративні навчальні програми.