ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ІНТЕГРОВАНИХ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ В ЕЛЕКТРОННОМУ БІЗНЕСІ ВЕТЕРИНАРНИХ ПРЕПАРАТІВ - ЛИСЯНСЬКИЙ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано трансформацію ринку ветеринарних препаратів України в умовах цифровізації, спричиненої пандемією та воєнним станом. Досліджено адаптацію B2B і B2C сегментів до e-commerce, зокрема зростання ролі онлайн-магазинів, маркетплейсів, соціальних мереж, автоматизованих сервісів замовлень і CRM-систем. Особлива увага приділена інтегрованим маркетинговим комунікаціям (ІМК) як основі формування довіри, лояльності та ефективної взаємодії з клієнтами. Розглянуто мультиканальні стратегії, поєднання онлайн- та офлайн-інструментів, важливість персоналізації комунікацій, контент-стратегії, оцінку ефективності ІМК за економічними, поведінковими та життєвими показниками клієнта. Робота підкреслює необхідність комплексного підходу до просування ветеринарних товарів через цифрові канали для забезпечення конкурентоспроможності в нових ринкових умовах.