ПУБЛІЧНО-ПРИВАТНЕ ПАРТНЕРСТВО ЯК ДРАЙВЕР ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ ТУРИСТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ - КАРПЕНКО, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена обґрунтуванню теоретико-методологічних засад та розробці рекомендацій щодо впровадження механізмів публічного-приватного партнерства як ключового інституційно-організаційого механізму для повоєнного відновлення туристичної інфраструктури. Розкрито моделі публічно-приватного партнерства та механізми їх адаптації для повоєнного відновлення туристичної інфраструктури. Підтверджено, що успіх приватно-публічного партнерства у повоєнному відновленні туристичної інфраструктури України критично залежить від здатності держави ефективно перебрати на себе або мінімізувати нетипові для комерційних проєктів ризики, що можливо вирішити за допомого впровадження та використання актуальних механізмів розподілу та мінімізації ризиків). Ці механізми в сукупності забезпечуюють необхідні регуляторні та фінансові гарантії, що є обов’язковою умовою для залучення довгострокових інвестицій у відбудову туристичної інфраструктури.