ОПОРЯДЖЕНІ БУДИНКИ, ЯК ОБ’ЄКТИ ТУРИСТИЧНОЇ ЗАЦІКАВЛЕНОСТІ В ЕКСКУРСІЙНОМУ ТУРИЗМІ УКРАЇНИ - ГАБА , Мирослава; КАНДИБА, Світлана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено використання опоряджених будинків, які можуть виступати об’єктами туристичної зацікавленості серед подорожувальників в екскурсійному туризмі України. Визначено, що поєднання двох галузей будівництва та туризму сприятиме популяризації об’єктів будівництва та їх використанні в організації екскурсійної діяльності та туризмі. Виокремлено ТОП-5 будинків, які відновлені за допомогою сучасних інноваційних матеріалів в Україні та які в подальшому можуть бути об’єктами туристичної зацікавленості при організації туристичних подорожей та екскурсійної діяльності. В сучасних умовах війни в Україні все більшої цінності набувають екскурсійні об’єкти внутрішнього туризму, зокрема уваги заслуговують різноманітні опоряджені будинки. Проте, є будівлі, які можуть бути об’єктами туристичної зацікавленості в екскурсійному туризмі, але через свій непривабливий естетичний теперішній вигляд та фактичний частковий процес руйнування не мають туристичної цінності.