МОДЕЛЮВАННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ РОЗВИТКУ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ В УКРАЇНІ: СУЧАСНІ ТРЕНДИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - ПИРОГОВ, Дмитро; ПИРОГОВ, Єгор; КУЩ, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто теоретичні основи моделювання та прогнозування в економіці з акцентом на складні системи, що характеризуються багаторівневою структурою та динамічними взаємозв’язками. Проаналізовано основні методи моделювання та прогнозування та їхню практичну значущість для дослідження економічних процесів. Особливу увагу приділено застосуванню зазначених методів у сфері електронної комерції як одного з найбільш динамічних сегментів цифрової економіки. Обґрунтовано, що ефективне прогнозування електронної комерції створює підґрунтя для формування стратегій бізнесу в умовах цифрової трансформації та кризи.