ІСТОРИЧНІ ПЕРЕДУМОВИ КОЛИВАНЬ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КРАЇН ВІДПОВІДНО ДО ЇХ ЗОВНІШНЬО-ЕКОНОМІЧНИХ УМОВ - КАПІТУЛА, Сергій; РТИЩЕВ, Сергій; ЄЛІЗАРОВ, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Розглянуто динаміку статево-вікової структури населення України та Європейського Союзу. Наведено порівняння прогнозних показників зміни чисельності населення в Європі та Африці до 2100 року та прогноз розміру ВВП в найбільших економіках світу станом на 2075 рік. На підставі наведених даних зроблено висновок про значний вплив демографічних змін та зовнішньо-економічних умов на фінансово-економічний стан країн та регіонів та необхідність обов’язкового врахування змін чисельності населення при здійсненні фінансово-економічних розрахунків та прогнозів.