МЕДИЧНЕ СТРАХУВАННЯ ТА ЙОГО РОЛЬ У ФІНАНСОВОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - МАРГАСОВА, В.; ГАРАФОНОВА, О.; ТКАЛЕНКО, Н. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті розглянуто теоретичні засади медичного страхування та обґрунтувано практичні рекомендації щодо підвищення його ролі в системі охорони здоров’я в умовах розвитку цифрової економіки. Сформульовано наукову аргументацію та систематизацію напрямів і чинників впливу інформаційних потоків на систему охорони здоров’я. Обґрунтовано погляд на медичне страхування не тільки як на метод страхового захисту громадян від ризиків втрати здоров’я, але й як одне з найважливіших джерел фінансування національних систем охорони здоров’я у світі. Визначено страхову медичну послугу як детермінанту розвитку медичного страхування в контексті посилення його ролі у фінансовому забезпеченні охорони здоров’я в Україні.