АКТУАЛЬНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ РИНКУ ТУРИСТИСТИЧНИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - МОІСЄЄВА, Н.; КРУПІЦА, І.; БАЙРАЧНА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті встановлено, що за сучасних умов економічного розвитку України туризм є однією з найперспективніших галузей. Виявлена позитивна тенденція надання ринку туристичних послуг, яка свідчить про те, що кількість іноземних туристів, які відвідують країну, скоротилася, водночас різко збільшився виїзний туризм. Крім того, дослідження свідчать про серйозне незадоволення внутрішнього попиту на туристичні продукти. Встановлено, що для забезпечення попиту на туристичний продукт у країні та за кордоном Україна запропонувала окремі напрямки розвитку туристичних послуг. Слід зауважити про впровадження нових методів розвитку туризму, удосконалення традиційних форм туристичної діяльності, повне використання туристичного потенціалу туристичних дестинацій. З економічної та соціальної точок зору перспективним є напрямок розвитку індустрії туристичних послуг країни в сучасних умовах. У роботі висвітлена поточна ситуація та актуальні проблем розвитку галузі, а також розглянуто можливі напрямків розвитку туристичних послуг. Туризм може допомогти збільшити доходи на всіх рівнях бюджету, збільшити можливості працевлаштування та залучити внутрішні та іноземні інвестиції. Водночас сучасний розвиток туристичної галузі України характеризується глибокими протиріччями в її організаційній структурі, напрямі розвитку, якісних та кількісних характеристиках.