УПРАВЛІННЯ ЗАЛУЧЕННЯМ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ ТАРГЕТУВАННЯ КОЕФІЦІЄНТА ФІНАНСОВОГО РИЗИКУ - ФОРКУН, І.; ГОРДЄЄВА, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті розглянуто сутнісну характеристику, сучасні підходи до формування підприємствами різних видів фінансових ресурсів задля забезпечення безперервної діяльності. Обґрунтовано, що достатнє фінансове забезпечення у разі нестачі власного капіталу передбачає залучення позикових фінансових ресурсів, що призводить до змін розміру і складу власного та позикового капіталів підприємства. Запропоновано управляти фінансовими ресурсами підприємства на основі таргетування коефіцієнта фінансового ризику, який передбачає встановлення цільових орієнтирів щодо допустимої величини коефіцієнта фінансового ризику та дає змогу більш якісно підходити до формування позикового капіталу. Побудовано (розроблено) інтегральний показник якості залучення фінансових ресурсів підприємством, який дозволяє прораховувати прогнозні сценарії та приймати управлінські рішення.