СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІНВЕСТИЦІЙНО-ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КОМУНАЛЬНИХ КОМЕРЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ МІСЬКОГО ЕЛЕКТРИЧНОГО ТРАНСПОРТУ - СТАМАТІН, В.; СУХОНОС, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті надано докладний аналіз соціально-економічного значення міського електротранспорту, окремо розглянутий економічний та соціальний впливи. Виявлено, що будь-яке підприємство міського електричного транспорту є активним учасником підприємницької діяльності, метою якої є отримання прибутку шляхом здійснення виробничої та іншої господарської діяльності. Розвиток підприємств може бути здійснений на підставі принципу вільного вибору видів діяльності, внаслідок чого можуть бути створені додаткові робочі місця за рахунок отриманого прибутку, крім того, підвищиться рівень економічних та соціальних умов роботи трудових колективів підприємств та зросте задоволеність населення за рахунок задоволення його суспільних потреб. Також в статті виявлені та докладно описані особливості діяльності комунальних комерційних підприємств міського електричного транспорту та стан і перспективи розвитку їх інвестиційно-інноваційної діяльності.