КОНЦЕПТУАЛЬНО-СТРАТЕГІЧНИЙ ПІДХІД ДО ДЕРЖАВНОГОРЕГУЛЮВАННЯ МІГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ - КРАВЧИК, Ю.; ПОЛІЩУК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Обґрунтовано новий концептуально-стратегічний підхід до державного регулювання міграційних процесів України. Визначено зміст стратегії в практиці державного регулювання з акцентом на визначеній послідовності дій. Здійснено ретроспективний аналіз стратегічного регулювання міграції в Україні, що підтвердило тривалий процес невизначеності концептуальних засад. Запропоновано новий концептуальний підхід до стратегічного регулювання сфери міграції в Україні, що передбачає розгляд управлінського об’єкту міграції як процесу. Визначено основні положення Стратегії державного регулювання міграційних процесів України на період до 2027 року з розподілом цілей і завдань.