ПРОЦЕС ПЛАНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЙОГО УДОСКОНАЛЕННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - ПАНАСЕНКО, Л. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті обумовлюється необхідність планування діяльності підприємства в сучасних умовах. Висвітлені погляди на процес планування та визначені їх недоліки, та на їх основі сформовано визначення процесу планування підприємства. Скориговано визначення процесу планування підприємства з урахуванням функціонального підходу до управління підприємством. Виділені етапи процесу планування підприємства та запропоновано доповнити останній етап застосуванням економіко-математичних методів, а саме лінійної регресії. Пропонується здійснювати відбір факторів, які впливають на планування прибутку підприємства, як кінцевого результату діяльності підприємства за значенням регресії. Так, фактори, параметри яких мають найбільше значення регресії, можуть використовуватися в виконанні планових завдань для забезпечення прибутку підприємства.