ЕЛЕКТРОННА ВЗАЄМОДІЯ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ПІД ЧАС ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ - ДАНІЧ, В.; ТАТАР, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті проаналізовано існуючі схеми електронної взаємодії, здійснено систематизацію їх переваг та недоліків та охарактеризовано фактори, що впливають на розвиток електронної взаємодії в Україні. Визначено фактори та механізми трансформації традиційних форм взаємодії й проаналізовано можливість та доцільність переходу на електронні форми, відмінністю яких є співпраця з використанням загальнодоступних інформаційних систем і комп’ютерних мереж. Охарактеризовано основні поняття, пов’язані зі взаємодію через Інтернет, виявлено показники, що визначають розвиток електронної комерції, проаналізовано їх динаміку в Україні та світі. Результати дослідження показали, що електронна взаємодія має як беззаперечні переваги, так і несе певні загрози, на усунення яких має бути спрямована подальша дія як приватного, так і публічного сектору.