ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ЗАБЕПЕЧЕННЯМ В СИСТЕМІ МЕНЕДЖМЕНТУ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - НАЗАРЧУК, Тетяна; БАКАЙ, Антон (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто теоретико-методичні засади управління ресурсним забезпеченням у системі менеджменту промислових підприємств. Досліджено ключові аспекти ресурсного забезпечення, структурні компоненти та рівні управління. Визначено та структуровано основні методи та інструменти ефективного використання матеріальних, фінансових, трудових, технологічних та інформаційних ресурсів. Особливу увагу приділено необхідності комплексного підходу до побудови системи управління ресурсним забезпеченням підприємств, враховуючи сучасні виклики, зокрема глобалізацію, технологічні зміни та нестабільність ринкового середовища. Запропоновано структурно-логічну модель системи управління ресурсним забезпеченням, яка передбачає використання системного та комплексного підходів. Стаття містить практичні рекомендації щодо підвищення ефективності управління ресурсами, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та сталому розвитку підприємств.