ІТ-КОНСАЛТИНГ: ЗМІСТ, СУТНІСТЬ, ВИДИ - САЛУН, Марина; МУРАХОВСЬКИЙ, Валерій; ПЕДЧЕНКО, Валерія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглядається зміст, сутність та основні види ІТ-консалтингу як ключового інструменту оптимізації бізнес-процесів за допомогою інформаційних технологій. Акцентовано увагу на багатогранності поняття ІТ-консалтингу, який охоплює широкий спектр послуг – від стратегічного планування до технічної реалізації. Проведено аналіз існуючих визначень і систематизовано підходи до класифікації видів ІТ-консалтингу. Визначено, що вибір конкретного виду ІТ-консалтингових послуг залежить від специфіки бізнесу, етапу його розвитку, розміру компанії та бюджету. Окрему увагу приділено ролі ІТ-консалтингу у цифровій трансформації підприємств та підвищенні їх конкурентоспроможності. Результати дослідження можуть бути корисними для практиків та дослідників у сфері ІТ-консалтингу, а також для організацій, які прагнуть ефективно використовувати інформаційні технології для досягнення бізнес-цілей.