СТРАТЕГІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ МІСТ УКРАЇНИ - АНФІЛОВ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У даній статті розглянуто потенціал впровадження системи SPARC у місті Києві як інструмент для сталого розвитку міської мобільності. Система поєднує інтелектуальне управління паркуванням у реальному часі з двосторонньою зарядкою для електромобілів, що дозволяє зменшити затори, покращити якість повітря та сприяти розвитку електричного транспорту. Важливим аспектом є адаптація системи до сучасних викликів, таких як кліматичні зміни та урбанізація. У статті акцентується увага на необхідності активної комунікації з громадськістю, освітніх програм та підтримки з боку місцевих органів влади для успішної інтеграції SPARC, формування екологічної культури та підвищення обізнаності серед мешканців. Крім того, підкреслюється значення міжсекторальної співпраці та фінансової підтримки для реалізації ініціатив сталого розвитку.