УДОСКОНАЛЕННЯ КОМУНІКАТИВНИХ НАВИЧОК КЕРІВНИКА ЯК ЗАПОРУКА УСПІШНОГО УПРАВЛІННЯ - ФЕДОРИШИНА, Лариса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена обґрунтуванню необхідності удосконалення комунікативних навичок керівника як основи формування його комунікативної компетентності та стратегічної переваги організації в умовах динамічного середовища. Наведено перелік найважливіших навичок, які будуть затребуваними роботодавцями в перспективі найближчих п’яти років, і виокремлено роль комунікативних навичок. Визначено причини необхідності розвитку комунікативних навичок у керівників різних рівнів управління. Описано фактори, що впливають на розвиток комунікативних навичок керівника (внутрішні та зовнішні). Обґрунтовано методи, що сприяють розвитку комунікативних навичок та комунікативної компетентності як керівника, так і персоналу.