РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В СИСТЕМІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА: ВИКЛИКИ СУЧАСНОГО ГЛОБАЛЬНОГО БЕЗПЕКОВОГО СЕРЕДОВИЩА ТА ЕКОНОМІЧНИХ КОНФЛІКТІВ - ГАРАФОНОВА, Ольга; ЯНКОВОЙ, Роман; ДВОРНИК, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано ресурсне забезпечення у системі управління економічною безпекою підприємства. Встановлено, що у сучасних умовах економічної нестабільності та жорсткої конкуренції економічна безпека підприємства виступає ключовою умовою його сталого розвитку. Ресурсне забезпечення є базовим компонентом системи економічної безпеки, оскільки забезпечує підприємство всім необхідним для ефективного функціонування, адаптації до зовнішніх загроз і реалізації стратегічних цілей. Ресурсне забезпечення – це основа діяльності підприємства, яка забезпечує його здатність функціонувати стабільно та ефективно навіть в умовах економічної нестабільності чи загроз. Воно виконує ряд важливих функцій у системі управління економічною безпекою. Ресурсне забезпечення використовується для забезпечення стійкості, ефективності та адаптивності підприємства. Воно виступає основою для стратегічного управління економічною безпекою та гарантує конкурентоспроможність у динамічному економічному середовищі. Покращення ресурсного забезпечення на підприємстві потребує комплексного підходу, який включає оптимізацію процесів управління ресурсами, впровадження сучасних технологій та стратегічне планування.