УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - МИКОЛЮК, О.; БОБРОВНИК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті досліджується роль цифрових трансформаційних процесів та їх вплив на управління підприємством. Акцентовано, що впровадження інноваційних технологій у діяльність підприємства відкриє нові можливості для подальшого ефективного розвитку та реалізації позитивних змін. Актуалізовано необхідність оптимізації управлінських процесів на підприємстві, шляхом адаптації їх до умов діджиталізації, що вимагає використання якісно нових підходів на шляху цифрової трансформації суб’єктів господарювання. Обґрунтовано значення діджиталізації економіки як інноваційного динамічного процесу, в основі якого покладено активне впровадження інновацій та інформаційно-комунікаційних технологій у економічну діяльність підприємств. Проаналізовано стан цифрової трансформації на вітчизняних підприємствах, виявлено співвідношення використання діджитал-технологій у діяльності бізнесу. Виявлено основні проблеми, з якими стикаються підприємства на шляху до впровадження інноваційних технологій. Визначено наявність необхідних умов для здійснення вітчизняного цифрового прориву та технологічного переходу підприємств на більш високий рівень..