АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ПЕРЕДУМОВИ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ АГРОФОРМУВАНЬ - СТАВНІЧУК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті досліджено чинники і методи посилення інвестиційної діяльності в аграрному секторі України. У найширшому розумінні інвестиції забезпечують необхідні механізми для фінансування, росту та розвитку економіки країни. Аналіз показує, що в усіх розвинених країнах аграрний сектор економіки підтримується державою, оскільки він безпосередньо впливає на продовольчу безпеку країни та її роль і місце у світовій економіці. Визначено, що обмеження державних фінансів, відсутність дієвого механізму кредитування сільського господарства, жорстка і недосконала податкова політика, збільшення імпорту сільськогосподарської продукції сприяли тому, що вітчизняні агроформування ліквідували майже всі джерела формування та нагромадження капіталу, що негативно вплинуло на функціонування аграрної та технологічно пов’язаних галузей.