ШЛЯХИ ДОСЯГНЕННЯ МАКРОЕКОНОМІЧНОЇ СТАБІЛІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ - СИТНИК, Л.; ШАХОВАЛОВА, Є. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Аналіз сучасного стану вітчизняної економіки доводить перетворення її на сировинну економіку і відсутність позитивних тенденцій майже з усіх ключових чинників забезпечення фінансової стійкості і національної безпеки. Особлива увага приділена чинникам у бюджетно-податковій сфері (збільшення бюджетних доходів на базі економічного зростання за рахунок зміни обсягів внутрішньої та зовнішньої торгівлі, поліпшення фінансових результатів підприємств та підвищення заробітної плати; зміни надходжень прямих податків, зменшення дефіциту держбюджету); у борговій сфері (управління суверенним боргом України); у банківській сфері (подолання кризових явищ у банківській системі). Виявлено інституційні проблеми, неефективність системи державного управління, обґрунтовано доцільність реалізації низки заходів у напрямках відновлення економічного зростання, розвитку внутрішнього ринку як основи стійкого зростання, зміни структури та активізації експортної політики.