ІННОВАЦІЙНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО В УМОВАХ ОБМЕЖЕНЬ І КРИЗИ - ГОНТАРЕВА, І. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Ціллю даної статті є систематизація і контентний аналіз фінансових і інформаційно-когнітивних обмежень появи і становлення інноваційних малих підприємств в кризисні і посткризисні періоди. Малі інноваційні підприємства в умовах перманентно виникаючих криз стикаються з різними типами обмежень і бар’єрів. Зокрема це зниження об’ємів венчурного капіталу і частки держави в фінансуванні НДДКР, а також трансферу знань в наукомістких високих технологіях. Передбачуване урядом рішення проблеми за допомогою індустріальних парків потребує більш детальнішого технологічного Форсайт-аналізу.