ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРИ ФОРМУВАННІ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ НА ОСНОВІ ТАКСОНОМІЇ ЗА МСФЗ - МИКИТЮК, Н.; ДУНАЄВСЬКА, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті окреслено інституційні умови необхідності запровадження системи звітування на основі таксономії за міжнародним стандартами. Окреслено переваги такого процесу, як для тих, хто відповідальний за складання такої звітності, так і для різного типу її користувачів. Розкрито технічні особливості формування фінансової звітності в форматі iXBRL, зокрема що стосується використання програмного забезпечення та валідації введеної інформації. Охарактеризовано окремі проблемні питання, що зумовлені неузгодженістю перекладів деяких МСФЗ з потребами відображення суттєвості інформації в фінансовій звітності.