ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОГО СТРАХОВОГО РИНКУ ЯК СКЛАДОВОЇ ФІНАНСОВОГО РИНКУ. НАПРЯМИ АКТИВІЗАЦІЇ СТРАХОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ СТАНОВЛЕННЯ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - ЧЕРЕП, О.; ХМЕЛЬКОВСЬКА, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Стаття присвячена визначенню актуальних тенденцій інноватизації страхового бізнесу в умовах цифрової економіки. Досліджено ключові технологічні тренди 2021 року та їх інтеграцію в сектори страхування здоров’я і життя, автострахування і страхування майна. Наведено етапи розвитку сучасних страхових технологій (InsurTech), що є інноваційними продуктами у страховому секторі фінансової інфраструктури. Представлено інструменти цифровізації бізнес-процесів продажу страхових продуктів, ведення бухгалтерського та податкового обліку, андеррайтингу ризику, документообігу. Встановлені основні причини скорочення кількості страхових компаній на вітчизняному страховому ринку. Визначено, що в умовах розвитку цифрової економіки вітчизняним страховим компаніям доречно впроваджувати такі напрями діяльності: клієнтоорієнтований підхід, пошук партнерів в сфері технологій, захист інтелектуальної власності.