МЕТОДИ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ГІРНИЧОДОБУВНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - КІНАШ, І. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті представлено методи державного регулювання гірничодобувного сектору економіки України. Відповідно до принципів державного регулювання процес підтримки дослідженого сектору спрямований на оптимальне поєднання інтересів суспільства і гірничодобувних компаній. Основними інструментами державного регулювання визначено такі інструменти: нормативно-правові акти, цільові програми розвитку, державні бюджети та спеціальні дозволи.