ФІНАНСОВІ ІННОВАЦІЇ ЯК ЕЛЕМЕНТ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ - БЛАГУН, С. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті проаналізовано питання впливу інновацій на процеси зростання в економіці, проведена структуризація інновацій на продукти і процеси, досліджено наслідки такої класифікації для лінійного сектору економіки. Показано вплив міжнародних угод (Базель 1, Базель 2, Базель 3) на безпеку банківської системи. Розглянуто банкінг платіжної системи, а також вплив банкоматів та Інтернет-операцій на банківську діяльність. Фінансові інновації відображають кожне переінакшення наявних фінансових продуктів, зміни в низці фінансових посередників, їх типи та бізнес-моделі, якими послуговуються, трансформації на фінансових ринках, а також у відносинах між суб’єктами. Базовою складовою таких модифікацій є регуляторно-наглядові системи, які й забезпечують їх функціонування.