ТОВАРОЗНАВЧІ АСПЕКТИ СТРАХОВОГО ЗАПАСУ ТОВАРІВ В МАГАЗИНІ: ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ ТА ФОРМУВАННЯ - ДРАЖНИЦЯ, С.; ДРАЖНИЦЯ, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У даній статті автори конкретизують суть та значення страхового запасу товарів в магазині як основного резерву забезпечення стабільності асортименту товарів магазину та безперебійності його ефективного функціонування. Автори наводять узагальнене визначення страхового запасу товарів в магазині, умови його формування та фактори впливу на розмір страхового запасу. Також у статті авторами наведено необхідність та методику розрахунку розміру страхового запасу товарів в магазині і управління ним, залежно від специфіки самих товарів та їх характеристик із наведенням відповідних прикладів. На основі проведеного аналізу авторами запропоновано модель комплексного аналізу страхових товарних запасів магазину за їх постачальниками та обсягами продажу, а також наведено практичні рекомендації економії оборотних коштів на страхових запасах товарів.