ВПРОВАДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНИХ HR-ІНСТРУМЕНТІВ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ЯК СКЛАДОВОЇ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА - ВЕДЕРНІКОВ, Михайло; БАЗАЛІЙСЬКА, Наталія; ШЕЛЕСТ, Євгенія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено впровадження ефективних HR-інструментів підвищення конкурентоспроможності персоналу. Узагальнено та систематизовано інструменти підвищення конкурентоспроможності персоналу як складової технологій професійного розвитку підприємства. Визначено сутнісні характеристики та значення конкурентоспроможності персоналу підприємства як складової технологій професійного розвитку підприємства. Наведено HR-інструменти підвищення конкурентоспроможності персоналу підприємства. Проведено визначення вагомості якостей оцінки конкурентоспроможності персоналу підприємства. Побудовано систему стимулювання персоналу за результатами підвищення конкурентоспроможності персоналу підприємства. Представлено результати розрахунку інтегрального показника рівня конкурентоспроможності управлінського персоналу підприємства. Обґрунтовано рекомендації щодо градацій результатів оцінки конкурентоспроможності персоналу як складової технологій професійного розвитку підприємства.