УЗАГАЛЬНЕННЯ МАКРОЕКОНОМІЧНИХ ПЕРЕДУМОВ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИХ РЕЗУЛЬТАТІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ РЕГІОНУ - ЛИЗАК, Михайло (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті акцентовано на актуальності дослідження макроекономічних передумов формування фінансово-економічних результатів господарювання сільськогосподарських підприємств регіону (на прикладі Львівської області). Наведено результати аналізування обсягів виробництва та реалізації продукції сільськогосподарських підприємств Львівської області у 2011-2020 рр. Деталізовано структуру виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) рослинництва та продукції тваринництва сільськогосподарських підприємств Львівської області у 2017 та у 2020 роках. Охарактеризовано обсяги та динаміку посівних площ основних сільськогосподарських культур сільськогосподарських підприємств Львівської області у 2010, 2014-2020 рр. Досліджено показники урожайності основних сільськогосподарських культур сільськогосподарських підприємств Львівської області у 2010, 2014-2020 рр. Надано характеристику доходів, прибутку, фінансових результатів та рентабельності підприємств сільського господарства регіону. Зроблено висновки відносно позитивних аспектів, а також макроекономічних перешкод формування фінансово-економічних результатів підприємств цієї галузі, які реалізуються на регіональному рівні.