МІЖНАРОДНА ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ - НАДВІРНЯНСЬКИЙ, Юліан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено підходи до вивчення міжнародної інвестиційної політики в Україні та шляхи подальшої співпраці з Європейським Союзом. У генезі цієї проблеми показано основні підходи. Наголошується, що сучасне ведення міжнародної інвестиційної діяльності тісно пов’язане з державними програмами України, ЄС та країн світу в цілому. Обґрунтовуються окремі напрямки міжнародної інвестиційної підтримки. При цьому вважається, що Європейська інвестиційна підтримка є важливим інструментом сталого розвитку держави та забезпечення її продовольчої безпеки. Однак, в сучасних умовах питання організації інвестиційного забезпечення економіки країни потребує нового підходу, вдосконалення розглянутих програм підтримки шляхом проведення активних заходів на рівні держав, впровадження нових фінансово-кредитних структур. Наголошується, що під час організації і ведення тісної співпраці України і ЄС, а також в ході розробки заходів з вдосконалення організаційно-економічного механізму інвестиційної діяльності, необхідно враховувати особливості інвестиційного клімату, без якого неможливо досягти високого рівня економічного потенціалу країни.