ПУБЛІЧНА ПОЛІТИКА ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ВИКЛИКІВ - МАЦИК, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті обґрунтовано актуальність вибудування прогресивної моделі публічної політики охорони громадського здоров’я в Україні виходячи із необхідності подолання, з одного боку, численної кількості вже тривалий час існуючих перешкод, а, з іншого – впливу війни, наслідки якого непрогнозовані і вже призвели до критичного стану галузі. Аналіз останніх досліджень і публікацій підтвердив, що питанням публічної політики охорони громадського здоров’я в нашій крані надається висока увага із сторони наукової спільноти і пропонуються різні способи їх результативного вирішення. Розроблено механізм реалізації публічної політики охорони громадського здоров’я України в умовах євроінтеграційних викликів, до елементів якого віднесено суб’єкти, об’єкти, принципи, функції, інструменти, заходи, євроінтеграційні виклики та цілі.