ЗАСТОСУВАННЯ DIGITAL-ІНСТРУМЕНТІВ HR-ІНЖИНІРИНГУ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - ВЕДЕРНІКОВ, Михайло; ЧЕРНУШКІНА, Оксана; КРОПИВНИЦЬКИЙ, Богдан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглядаються сучасні підходи до впровадження digital-інструментів у сфері HR-інжинірингу в умовах цифрової трансформації. Зазначено, що інтеграція таких технологій, як відео-інструменти, чат-боти, аналітика даних та штучний інтелект, сприяє значному підвищенню ефективності HR-процесів. Окреслено ключові аспекти застосування digital-інструментів для оптимізації роботи HR-відділів, особливо в питаннях рекрутингу, підбору кадрів і утримання працівників. Висвітлено важливість використання штучного інтелекту для аналізу даних та прийняття стратегічних рішень. Водночас наголошується на необхідності розробки рекомендацій щодо мінімізації ризиків, пов’язаних із використанням цих інструментів, зокрема щодо забезпечення безпеки даних і управління можливими упередженнями у системах ШІ. Визначено основні напрямки дослідження, що включають оцінку ефективності різних digital-інструментів та шляхи їх інтеграції в HR-процеси з урахуванням викликів сучасної економіки.