ДЕРЖАВНА ІНВЕСТИЦІЙНА ПОЛІТИКА В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ПОВОЄННОГО ПЕРІОДУ - ТАНАСІЄНКО, Наталія; ВРУБЛЕВСЬКИЙ, Іван; П’ЯТНИЧКА, Василь; УРІЗЧЕНКО, Вадим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Ще до початку повномасштабної війни залучення інвестицій в Україну було ускладненим через проблеми з інвестиційним кліматом. Воєнні дії протягом двох років спричинили значні турбуленції і посилили невизначеність на фінансових ринках, що вплинуло на рівень ризику та знайшло відображення в поведінці інвесторів. Держава в цих умовах має стати головним регулятором та спрямувати зусилля на створення сприятливих умов для надходження інвестицій. У дослідженні проаналізовано динаміку ПІІ в Україну та з України за роки довоєнного періоду та в умовах війни, відмічено фактори, які позитивно та негативно впливають на інвестиційний клімат у країні. Розглянуто ключові вектори державної інвестиційної політики в умовах війни та повоєнного періоду.