ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ВИТРАТ НА ОСНОВІ ЇХ ОПТИМАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ - ІВАНОВ, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Функціонування суб’єктів господарювання машинобудівної промисловості має тісний взаємозв’язок із споживанням в процесі виготовлення і реалізації продукції (товарів, послуг) широкого набору матеріальних, енергетичних, трудових, фінансових, інтелектуальних ресурсів. Відповідно понесені суми витрат підприємства становлять узагальнену грошову оцінку вартості спожитих виробничих ресурсів, а також є відображенням оптимального використання ресурсів, споживання яких є важливим для забезпечення усіх потреб підприємства на стадії здійснення виробничих процесів.