ЗАСТОСУВАННЯ ERP-СИСТЕМ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНОЇ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИМ КАПІТАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА - АЗАРОВА, Анжеліка; ВЕНЖИК, Ольга; КРАЄВСЬКА, Алла; ЮРЧУК, Наталія; МІРОНОВА, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті вивчено базові концепції формування дефініції організаційного капіталу, що дозволило обґрунтувати власне поняття для подальшого його дослідження. Сформовано систему оцінювальних критеріїв для порівняння різних новітніх інтелектуальних інформаційних систем. На базі побудованої множини критеріїв проаналізовано недоліки та переваги сучасних ERP-систем в аспекті управління на їх основі організаційним капіталом підприємства та обґрунтовано вибір оптимальної серед них для вирішення поставлених задач дослідження.Аналіз ERP-систем показав їхню ключову роль у розвитку цільового управління організаційним капіталом, визначивши основні перспективи та виклики. Було доведено, що інтеграція сучасних ERP-рішень сприяє автоматизації процесів, підвищенню ефективності управління ресурсами та стратегічному розвитку компаній. Домінантами їхнього розвитку є гнучкість, масштабованість, інтеграція з інноваційними технологіями та безпека даних. Отже, використання оптимальних інтелектуальних інформаційних рішень, таких як ІС «ВПРАВНО», дозволяє підприємствам швидко адаптуватися до змін і підвищувати конкурентоспроможність в умовах розбудови відносин в цифровій екосистемі.