ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ ПОВОЄННОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - НАМ’ЯСЕНКО, Віктор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто та систематизовано можливі перспективні напрямки повоєнного розвитку українських підприємств залежно від їх розміру. Шляхом аналізу робіт науковців, а також реального історичного досвіду повоєнного відновлення та розвитку Європи і країн Азії визначено пріоритетність великих підприємств для розвитку і трансформації економіки країни. Також визначено перелік конкретних напрямків диверсифікації діяльності великих підприємств відповідно до природніх та господарських можливостей країни і динаміки глобального ринку.Визначено важливість малого та середнього бізнесу та напрямки його розвитку залежно від географічного розташування та сусідства якірних великих підприємств і важливості відповідно до загальної стратегії країни.Зазначено, що значним обмеженням роботи є прийняття, що повоєнна діяльність українського державного апарату буде ефективною.