УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ОБЛІКУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ НА ПРОМИСЛОВОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - ХОМЕНКО, Людмила; ЯЦЕНКО, Наталя; МЕЛЬНИЧУК, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті для умов роботи промислового підприємства викладено підходи до раціональної диференціації заробітної плати за врахування: кваліфікації робіт та працівників; кількісних результатів праці; умов праці, тобто важких та особливих санітарно-гігієнічних обставин протікання трудових процесів; ролі працівника (професії) у виробництві, що визначає ступінь впливу його на результати колективної праці по випуску основної продукції. Зроблено висновок, що за дрібносерійного виробництва доцільно відображати в нарядах разом з відповідною розцінкою по оплаті виконання різноманітних неповторювальних робіт або операцій.  Запровадження в дію електронної форми Е-лікарняних та електронного реєстру листків непрацездатності в особистому кабінеті роботодавця зумовлює працівників бухгалтерії раціоналізувати операцію «готовий до сплати». Детально викладено організацію технологічного процесу обліку як листків непрацездатності за рахунок фонду соціального страхування, так і додаткових відпусток ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Удосконалено механізм регулювання міжпосадових окладів та внутрішньовиробничих тарифів за врахування кваліфікації працівника, його освіти, ступеню відповідальності щодо виконаної роботи, ініціативності, стажу роботи на даному підприємстві, результатів кваліфікаційної атестації робітників. Розроблено раціональну форму звіту для уникнення розбіжностей, численних помилок та неточностей в процесі нарахування та перерахування пільгових пенсій за рахунок коштів підприємств та організацій, що виплачуються та доставляються працівниками Пенсійного фонду.