РЕЗИЛЬЄНТНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ: МАРКЕТИНГОВІ МЕХАНІЗМИ АДАПТАЦІЇ ДО КРИЗОВИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ, Дмитро; ДРОБИК, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті обґрунтовано теоретико-методичні засади формування резильєнтної стратегії розвитку будівельних підприємств в умовах кризових трансформацій. Визначено сутність резильєнтної стратегії як інтегрованого управлінського підходу, що поєднує здатність до відновлення зі спроможністю до проактивної маркетингової адаптації. Систематизовано маркетингові інструменти адаптації будівельних підприємств у п’яти стратегічних напрямах: діагностика ринку, репозиціонування, диверсифікація послуг, цифровізація комунікацій та гнучке ціноутворення. Розроблено концептуальну модель резильєнтної стратегії, що базується на циклічному маркетинговому сенсингу та інтеграції маркетингових механізмів у систему стратегічного управління підприємством. Результати дослідження мають практичне значення для підвищення адаптивності та конкурентоспроможності будівельних підприємств України.