БРЕНДИНГ ТЕРИТОРІЙ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПУБЛІЧНИХ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ - КУЛИНЯК , Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У сучасних умовах глобалізації та цифровізації брендинг територій стає ключовим інструментом формування позитивного іміджу міст, регіонів і країн, що підвищує їхню конкурентоспроможність. Стаття аналізує роль публічних маркетингових комунікацій у брендингу територій, визначає основні інструменти та досліджує їх практичну реалізацію на прикладі Львова. Розглянуто стратегічні комунікаційні кампанії, цифрові платформи та соціальні мережі, подієвий маркетинг і культурні проєкти, публічну дипломатію та міжнародні комунікації, а також участь громадськості. На прикладі Львова показано, як ці інструменти формують цілісний образ міста, підвищують автентичність бренду, залучають аудиторії та зміцнюють міжнародну присутність. Дослідження підтверджує, що комплексне застосування комунікаційних інструментів забезпечує впізнаваний, автентичний і стійкий бренд, що позитивно впливає на туристичну привабливість, економічний розвиток і соціальну згуртованість.