ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ РІВНЯ НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ КРИЗОВИХ ЯВИЩ НА ДІЯЛЬНІСТЬ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА - ВАСЮТА, Вікторія; ГОРБУНОВА, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Дослідження присвячено можливим шляхам зниження рівня негативного впливу кризових явищ на діяльність малого підприємства. Розглянуто важливість врахування особливостей діяльності малих підприємств у кризових ситуаціях. Для забезпечення стійкості та розвитку малого бізнесу в умовах кризи важливо впроваджувати заходи для пом’якшення їхніх наслідків, такі як інноваційні стратегії управління, диверсифікація діяльності, цифровізація та онлайн-маркетинг. Перехід до цифрової економіки та створення веб-сайтів є стратегічно вигідними для адаптації, підтримки зв’язку з клієнтами та збереження конкурентоспроможності. Оренда обладнання може стати ефективним рішенням для релокованих підприємств. Дослідження впливу кризи дозволяє розробляти стратегії виживання та зміцнювати бізнес у нестабільному середовищі.