СТРУКТУРА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСАМИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИМИ ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВ - АБУШОВ, Теймур (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто особливості управління ресурсами підприємств на основі інтегрованої системи управління ресурсами та інформаційними процесами підприємств. У структурі системи запропоновано виділяти теоретичний, методичний, організаційний та інфраструктурний блоки. У межах теоретичного блоку розглянуто мету, функції, методи та принципи управління. Основою методичного блоку є сукупність показників, які використовуються для відображення стану об’єкту управління. До організаційного блоку віднесено діяльність підприємства, що полягає у забезпеченні комплексу дій для формування системи та її функціонування, а також реалізації заходів для удосконалення. До інфраструктурного блоку запропонована відносити матеріальне забезпечення функціонування системи, а саме технічні засоби та технології.